Вчені підтвердили, що корисні речовини з зеленого чаю, відомі своїми потужними антиоксидантними властивостями, проникають у тканини ока і можуть боротися проти очних хвороб.
Вперше офтальмологам Китайського університету Гонконгу вдалось визначити, що сітківка та інші тканини ока поглинають речовини з зеленого чаю під назвою катехіни, які здатні запобігти розвитку глаукоми та інших поширених небезпечних очних хвороб.
Біологи провели експеримент на лабораторних пацюках, які пили зелений чай. Аналіз тканин ока точно показав, що очні структури поглинають значну кількість окремих катехінів. Сітківка, наприклад, поглинає високі показники галлокатехіна, а внутрішньо очна рідини як правило бере епігалокатехін.Позитивні ефекти катехінів зеленого чаю в процесі зниження шкідливого окислювального стресу в очах тривали до 20 години. Окулісти зробили висновок, що вживання зеленого чаю запобігає окислювальному стресу в очах і потенційно запобігає розвитку глаукоми.